468 – Lingo Türkiye – 2


 26 Ocak 2024

Videoları çekip yollamış ve artık ne zaman nereye çağrılacağımızı beklerken 2 farklı WhatsApp adresinden soru ve istek yağmuruna tutulduk. Mesaj yazanlardan Pelin Hanım daha çok sosyal hayatımızla ilgilenirken, Didem Hanım da yarışma esnasında ne giyeceğimize odaklanmıştı. Yarışma setinin renk seçimi sebebiyle kıyafetlerimizin de uygun olması gerekmekteymiş.

Merhabalar Lingo’dan Didem ben yarışma  için siz ve partneriniz adına kıyafet konusunda ben ilgileneceğim sizlerle. Ekranda taramaması adına çizgili kıyafetleri tercih etmemeye çalışacağız birlikte. Bir de mavi kahverengi renklerini dekorla aynı olduğu için tercih etmeyeceğiz. Şık bir davete gider gibi sizden alternatif kombin önerileri rica edeceğim. Kıyafetleriniz üzerinizdeyken sizden fotoğraf rica edeceğim. Görsel atıldıkça  ilerleriz yeniden teşekkürler şimdiden. Sizlerden alternatifli  kombin önerisi bekliyorum aynı şekilde Fuat beyden de.

Bu mesajı müstakbel ortağım Fuad’a ilettikten sonra mutat aile meclisini gene toplayıp, yarışmada ne giyebileceğime karar vermeye çalıştık. Üzerime giydiğim ceketli ve birkaç farklı kazaklı beş – altı resmi gönderdikten sonra Didem Hanım tarafından

iki kombini getirmenizi rica edicem

mesajı ile ben sıramı savmıştım ama Fuad için şu mesaj ulaştı:

Kullanıyorsa ceket içi gömlek kazak vs. kombin yapabilir mi şık olmak adına

Bu mesajdan sonra Fuad da takım elbiseli bir resmini göndererek Didem Hanım’a kendimizi beğendirmiştik. Yarışmanın yapılacağı yer olarak da Ciner Stüdyoları adresini ve konum bilgisini aldıktan sonra sıra Pelin Hanım’ın sorularına geldi.

Öncelikli sorusu, benim daha önce 2001’de yarıştığım, gene TRT1’de yayınlanan ve Cem Ceminay’ın sunduğu “Sayılar Yarışıyor” oldu. Cevabımdan sonra, her ne kadar başvuru formunda benzer sorular olduysa da, lisede doldurduğumuz anket defterleri sorularına benzer bir soru demetini cevaplamamız istendi:

Partnerinizle yakınlık dereceniz nedir?
Sosyal hayatınızda neler yapıyorsunuz?
Bilgi birikiminize güvendiğiniz 3 alan nedir?
5 yıl sonra nerede ve ne yapıyor olacaksınız?
Partnerinizde sevdiğiniz ve sevmediğiniz 3 özellik nedir?
Sizce partnerinizle katıldığınız bölüm eğlenceli bir bölüm olur mu? cevabınız evetse neden?
Büyük ödülü kazanırsanız ne yapmak istiyorsunuz?
Okuduğunuz veya devam ettiğiniz okul ve bölüm nedir?
Başınıza gelen en talihsiz ve en komik olay nedir? Kısaca anlatabilir misiniz?

İlk soru için cevabım “Üniversiteye başladığımız sene hazırlıkta sınıf arkadaşıydık. 43 seneyi aşkın kardeşlik kadar yakın bir dostluğumuz var.” Ve bölümle ilgili “Bence çok eğlenceli olacaktır diye tahmin ediyorum. Her ikimizin de günlük WORDLE çözücüsü (İngilizce – Türkçe) olmamız ve yaşımız itibariyle zengin TDK sözlük içeriğimizle yarışmadan büyük keyif alacağımızı ümit ediyorum.” (Ki nitekim yarışma da aynı bu şekilde sürdü).

Bu arada partnerimin benim Pelin Hanım’a gönderdiğim mesajlarda geçen ismi dikkatlerinden kaçmamış ki şu mesaj geldi:

Fuat Bey’in ismi Fuad mı yoksa Fuat mı, emin olmak için sormak istedim

Buna verdiğim cevabımı ise, edebiyat profesörü ve hocaların hocası babası Orhan Amcamın ilk tezi “Beşir Fuad”dan gelen isminin nüfusta kendi rızası olmadan değiştirilmiş olmasını şu mesajla ilettim:

Esasen FUAD idi. Yani Nüfusa öyle yazılmış ve ben de onu böyle tanıdığım için hala öyle hitap ediyorum. Ama sonradan aklıevvelin biri, bu yanlış yazılmıştır diye düzelttiği için şimdi nüfusta ve kimliğinde FUAT olarak gözüküyor.

Ardı arkası kesilmeyen sorulardan yenilerinden bir başkası da:

Kaç çocuğunuz var, evcil hayvanınız var mı, nelerden hoşlanırsınız gibi

sorularını da başarıyla cevapladıktan sonra Pelin Hanım’ın

Teşekkür ederim eklemek istediğiniz başka bir şey varsa ekleyebilirim forma

mesajına verdiğim

Dört gözle yarışmayı bekliyoruz artık

mesajı prosedürün tamamlanmasına yetti ve

Başarılar diliyorum şimdiden iyi günler

artık cumartesi günü saat 12’yi iple çeker hale gelmiştik.

Haftaya ver elini Sefaköy Ciner Stüdyoları ve bekle bizi yarışma LingoTürkiye2

Sonraki Yazı 469 – Lingo Türkiye – 3

469

Önceki Yazı 467 – Lingo Türkiye – Giriş

467

Yorum bırakın