391 – Muhlama


Bir araba arka cam yazısından oluşturulmuş bir yazı.

16 Ağustos 2019

Muhlama- Nutella

Bugün işe doğru giderken bir arabanın camında yazan bir yazı gördüm. Okuyup geçtikten sonra fotoğrafını çekse miydim diye düşündüysem de, hani bazı anlar vardır ya, yapmak istediğiniz şeye ya cesaret edemezsiniz, ya da üşenirsiniz, işte öyle oldu ve dönüşte fotoyu çekerim diye düşündüm. Derken aklıma internet geldi. Artık ne ararsan, uygun arama kelimeleriyle bulunabiliyor ya, girdim internete ve okuduğum yazıyı yazmaya daha kalkışmadan, Google efendi hemen tamamlayıverdi tüm cümleyi:

Muhlama yiyen kız, nutella yiyen kızı döver.

 

Fotoğrafı çekmek istememin sebebi, yazıyı okuyunca kafamda yüzlerce soru oluşması oldu. Tabi sorular öyle bir yağdı ki, sorulardan sıyrılıncaya kadar arabadan, geri dönmeye üşenecek kadar uzaklaşmıştım.

Kafamda beliren sorulara gelirsek:

  • Muhlama yiyen kız daha mı güçlü olur?
  • Yoksa muhlamayı güçlü kızlar mı yiyor?
  • Peki, muhlamayı yedi ve güçlendi, nutella yiyen kızla niye dövüşüyor?
  • Muhlama yiyen kız, nutella yiyeni daha önceden tanıyor ve ona gıcık mı yoksa sırf nutella yediği için mi dövüşme ihtiyacı duyuyor?
  • Reklamlarda nutella annelere çocuklarına yedirilsin diye öneriliyor ama acaba nutellayı yiyince yeteri kadar güçlü olunmuyor mu?
  • İnsanları yediklerinden dolayı ötekileştirmek doğru mu?
  • Hepsinden öte, böyle bir bilgiyi bir arabanın arkasına yazıp gidilen her yerde afişe etmek nasıl bir kültür yapısı gerektiriyor?
  • Bu yazıyı okuyunca insanlar acaba dayak yememek için, hatta dayak atmak için nutellayı bırakıp muhlama yemeği mi seçecekler?
  • Ya da şiddetten hoşlanmayan bir yapıya sahipseniz, muhlama yerken bir kez daha düşünür müsünüz?

 

Resmi, geri dönüp de çekmedim de, internette arayınca bunun gibi pek çok araba arka camı yazısı resmi bulunabiliyor. Hatta bu slogan MUHLAMA.com.tr firmasının sloganı olarak da kullanılıyor. Muhlama yememişlere bir fırsat yaratıp, bu bilginin doğruluğunu sınamak ve muhlamanın lezzetine varmak için Kavacık veya Ataşehir’deki dükkânlarını ziyaret etmelerini tavsiye ederim.

Ben, Sabire Teyzemden bayram sabahları yemiş biri olarak, en azından tadına bakılmasını tavsiye ederim. Ama şiddete sonuna kadar karşıyım.

İşte böyle, resmi de araya katınca, gene bir A4’ü önlü arkalı dolduracak bir Cuma yazısını kotardım. Böyle malzemeler oldukça ve bende de klavye cırcırı olunca, ortaya incir çekirdeğini bile doldurmayacak malzemeler çıkıyor.

Darısı haftaya

392

390